АФИША
Студенческая Республика 2012 Студенческая Республика 2012
Студенческая Республика 2012
  Доска объявлений   |   Создать опрос   |   Разместить анонс в «Афишу Николаева» Я Очевидец!  |  регистрация  |  вход  

Новости по теме: Аналитика и комментарии

Дебілізм чи… загроза нашому майбутньому

24 мая 2008 09:34

Депутати від Партії регіонів в міськраді підготували проект програми розвитку російської культури…


Спочатку не мав наміру реагувати… Скільки в нашій країні ідіотів та ворогів України… Та безліч, я навіть не впевнений, що повторись історія з Крутами сьогодні, вона закінчилася б інакше. В нас зараз не менше «переводняків», що будуть служити кому завгодно: польському чи російському народу, тільки не своєму власному.

І все ж дещо варто сказати… Те, що в усьому світі Партія регіонів іменується аналітиками, журналістами як проросійська партія це не дивина. Не дивина і те, що ця партія спеціально зібрала 2007 року проросійських депутатів в м.Северодонецьку для того, щоб прийняти заяву про необхідність розвитку серед українців російської культури. Дивує те, коли комусь не вистачає розуму, щоб не втілювати ці ідеї серед свого власного народу.

Народ чітко сказав під час переписів населення у 1989, 2001 роках і повторить у 2011 році, що він не хоче бути єдиним народом з Пушкіним, Леніним чи Петром І, а хоче бути людьми одного народу з Шевченком, Петлюрою, Мазепою і Б.Хмельницьким. Це люди – НАШІ, і це історія саме НАШОГО народу, історія, яку творили люди, які писали, що вони – УКРАЇНЦІ. Ми ніколи не будемо своїми для Катерини ІІ чи Толстого, Путіна чи Пугачової. Це інший народ, інша для нас культура, ментальність. НЕ НАША. МИ – це вишиванка і борщ, а не косоворотка і щі. МИ – це українські гетьмани, а не російські царі, і відповідна культура (в тому числі і політична). Це – факт, як би кому не хотілося щоб було інакше.

Наші науковців стверджують, що не бажання деяких українців служити своєму народу, розвивати свою власну культуру є наслідком НАШОГО колоніального стану протягом двох століть. Єдині в цьому, науковці проте розділяються на два табори з іншого питання. Одні, як, наприклад, відомий у місті і шанований мною соціолог О. стверджує, що тяга до Росії, асоціація себе з росіянами і їх культурою серед денаціоналізованих українців призведе до неминучого розколу України. Він вважає, що процес повернення українців до власної культури плине значно повільніше, ніж підігріваємі проросійськими силами тенденції серед деяких українців до оборони себе від причетності і творення української культури. Ці науковці наводять факти, коли депутати-українці з проросійської Партії регіонів встановили пам’ятник Катерині ІІ в Одесі та чинять шалений опір встановленню пам’ятника С.Петлюрі в Полтаві.

Інші науковці, навпаки, стверджують, що процес повернення НАС до НАШОЇ культури в умовах існування НАШОЇ держави є невідворотний. Вони переконані, що росіяни поступово асимілюються серед нас, або стануть нормальною діаспорою, як єврейська, польська чи вірменська, а ми, українці повернемося до власної культури, яку будемо розвивати і поширювати. Вони наводять той факт, що навіть, якщо порівнювати перепис населення 1989 року та 2001 року, то кількість українців збільшилась з 72,7% до 77,8% . Крім того, зріс, хоч і не значно, але на 0,7% тих, хто вважає своєю рідною мовою - українську. Крім цього, наприклад, політолог І.Танчин наводить той доказ що, соціологічні дослідження переконливо стверджують, що навіть в Донецьку, де 1994 року домінувала «радянська ідентичність» - 45,4% проти 25,9% - української та 22,9% - російської, то у 2005 році дослідження засвідчили, що на перше місце вийшла українська ідентичність – 39,5%.

Проте зараз деякі політики з Партії регіонів апелюють до українців наступним чином: хто вам ближче по духу росіяни – носії російської культури, чи українські – носії української культури? Політики з Партії регіонів прагнуть довести, що для нас, миколаївців, українці української культури – чужі. Вони прагнуть довести, що для нас, так само як для росіян Москви та Саратова  є більш шановані Пушкін та Катерина ІІ, ніж Шевченко та Мазепа. А відповідно російська, а не українська історія, культура, духовність, мислення, національні інтереси тощо.

В доказ, що українська культура, духовність, пріоритети чужі нам, не наші, вони наводять приклад українців Києва, які в більшості своїй виступають за розвиток української мови і культури, 41,8 % киян навіть вважають, що підтримувати українську мову слід для того, щоб вирішити «мовну проблему» в Україні (ЛІГА-БізнесІнформ). І звичайно, що «більш як половина (50,3%) киян асоціюють себе з Українською православною церквою Київського патріархату, тоді як з її основним конкурентом – УПЦ Московського партіархату асоціює себе уп`ятеро менше (8,8%) киян». Такі результати було отримано фондом „Демократичні ініціативи” та Київським міжнародним інститутом соціології (сайт Українська правда). У Львові українці зберегли СВОЮ культуру навіть за часів СРСР, а в Полтаві мають намір будувати пам’ятник С.Петлюрі.

Партія регіонів вважає, що в Україні виникла загроза “українізації” українців, і тому необхідно серед українців активно поширювати російську культуру. Дослівно в проекті програми підтримки розвитку російської мови та російської культури у м.Миколаєві на 2008-2011 роки сказано: “програма підтримки розвитку російської мови та російської культури у м.Миколаєві на 2008-2011 роки розроблена з врахуванням того, що біля двох третин мешканців міста вважають себе представниками саме цієї культури, а російську мову для себе рідною”. Звідки такі твердження? Зі стелі. Партія регіонів побоїться провести міський референдум. Ця партія стверджує, що НАША культура, культура українців Миколаєва, не українська, а російська і за мисленням, культурою нам ближче саратовець, ніж черкасчанин чи житомирянин. Депутати від Партії регіонів, які захищають українські національні інтереси (принаймні так престижно всюди заявляти будь-якому політику, бо хто ж признається, що він в Україні захищає російські національні інтереси) не тільки стверджують, а й в програмі записали за наші кошти відправляти маленьких миколаївців для культурного збагачення… Ні, не до Чернігова, Донецька чи Вінниці. У Москву та інші міста Росії. Програмою передбачено розвиток в м.Миколаєві виключно сфер російської культури (кіно, література, музика, театр і т.д.). Програм по розвитку в м.Миколаєві жодної іншої культури, крім російської, не розробляється і не передбачається.

Є навіть підозра, що програма передбачає закриття українських шкіл та дитсадків та відкриття російських.

Мені цікаво, яким чином депутати від Партії регіонів планують стримувати поширення української культури серед українців і стверджувати миколаївцям, що їх культура, виявляється НЕ УКРАЇНСЬКА, і навіть не миколаївська, а РОСІЙСЬКА, і люди нашої культури, живуть чи жили не в Кіровограді, Вінниці чи Полтаві, а в Москві, Архангельську та Тамбові.

Професор НУ “Києво-Могилянська Академія” Л.Залізняк стверджує: “Суттю політичних процесів у сучасній Україні є очолювана національними елітами боротьба між українським та російським етносами за контроль над Україною”. Так хто ж переможе? Чи точніше на чиєму боці МИ? І ЧИЯ культура, держава, ментальність, духовність є НАШИМИ?



Автор: Bogdan
Похожие новости


Реклама в городе Николаеве

Городские новости

cached
25 сентября 2016 20:51
Статья про Великого Художника Юла Ханчаса, вечер на море под закат и бутылочку самогона из Уфы.

25 сентября 2016 20:04
Статья про то, что после 22.00 жрать можно.

03 апреля 2014 12:09
стримим!

28 августа 2012 15:39
Сегодня глава правительства Н.Я.Азаров посетил с рабочим визитом г.Николаев. Во время посещения краеведческого музея "Старофлотские казармы" Николаю Яновичу пришлось встретиться с работниками Судостроительного завода им.61 коммунара, которые вышли на митинг.

24 июля 2012 16:20
25% акций газоснабжающей компании "Николаевгаз", вгосимущества 11 июля, намерено купить столичное ЧАО "Газтек". "Гaзтeк" подконтролен бизнесмену Дмитрию Фирташу и cпeциaлизиpyeтcя нa yпpaвлeнии пpeдпpиятиями. B дaннoe вpeмя пpeдпpиятию пpинaдлeжит 25,22% гaзocнaбжaющeгo пpeдпpиятия. Пo 24% aкций "Гaзтeкa" пpинaдлeжит кoмпaниям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers и Krezer Holdings (вce - Kипp).

19 июля 2012 12:49
Один из крупнейших агрохолдингов и зернотрейдеров Украины — компания "Нибулон" — займется судостроительным бизнесом. "Нибулон" заключил предварительное соглашение о покупке судостроительного завода "Лиман" в Николаеве. Задуматься о развитии собственного судостроения в "Нибулоне" решили после того, как завод "Океан" сорвал график выполнения работ по строительству буксиров для компании, отмечают эксперты.

19 июля 2012 12:43
"В этом году мы ставим на ремонт 15 кораблей. Будет меньше выходов в море, чем необходимо, но уже в начале следующего года государство получит полноценный, боеспособный корабельный состав" - заявил находясь в Севастополе министр обороны Украины Дмитрий Саламатин.

18 июля 2012 14:18
Представителями ПАО «Черноморский судостроительный завод» и НАК «Нафтогаз Украины» проведены переговоры о возможности сотрудничества, и совместной работы. 16 буровых установок, заявленных ранее губернатором Николаевской области Н.Кругловым, оказались 16ю блоками-кондукторами.

18 июля 2012 14:16
11 июля 2012 года ФГИУ объявил конкурс по продаже 25% акций компании «Николаевгаз» (Николаев, Украина). Начальная стоимость пакета акций составляет 18,4 млн. грн. Заявки на участие в конкурсе принимаются до 24 июля 2012 года.

17 июля 2012 13:04
Мульти-фестиваль включал в себя разнообразные конкурсы и отборочные этапы: «Квест-фестиваль», «Студенческая мафия», фото-кросс, видео-конкурс «Кино за 48 часов», конкурс красоты «Перша Леді», студреспубликанская Pecha Kucha и, конечно же, самый веселый фан-отбор для команд и участников.

18 июня 2012 00:30
Со вчерашнего дня организаторы вызывают шок у активных участников мульти фестиваля «Студреспублика». А все вызвано их некомпетентности в вопросах по Фотоконкурсу.

17 июня 2012 21:47
Наближається кінець червня, і всі студенти з нетерпінням чекають на велику гру під назвою «Студентська республіка 2012», що стартує вже цієї суботи.

13 июня 2012 00:10
Лето в самом разгаре - кто на работу, кто на отдых, а самые активные студенты города Николаева на Студенческую Республику 2012, финал которой пройдёт 23-24 июня в Парке Победы, где они отдохнут, получат заряд адреналина, море позитивных эмоций и возможность проявить себя!

12 июня 2012 14:12
Рейтинг губернаторов Украины составлен еженедельником "Комментарии"

08 мая 2012 14:16
Об этом говорится в письме Укрдержреестру в адрес партии. В частности, в письме отмечается, что государственная служба готовит документы для суда о ликвидации Демократического Альянса в связи с нарушением процедур регистрации.



Политические новости

cached
07 февраля 2015 05:01
06 февраля 2015 23:21
06 февраля 2015 22:54
06 февраля 2015 21:20
06 февраля 2015 20:37
06 февраля 2015 19:30
06 февраля 2015 18:48
06 февраля 2015 18:22
06 февраля 2015 17:12
06 февраля 2015 16:52
06 февраля 2015 16:25
06 февраля 2015 15:29
06 февраля 2015 15:25
06 февраля 2015 13:59
06 февраля 2015 10:37
При цитировании и использовании любых материалов ссылка
на pravda.mk.ua обязательна. © 2007-2022 "pravda.mk.ua" Программирование  - "SiteToMe"
Дизайн сайта  - websitedesigncool.com.ua