АФИША
Студенческая Республика 2012 Студенческая Республика 2012
Студенческая Республика 2012
  Доска объявлений   |   Создать опрос   |   Разместить анонс в «Афишу Николаева» Я Очевидец!  |  регистрация  |  вход  

Новости по теме: Аналитика и комментарии

Дивні новації в законодавстві, або Ще один претендент на булаву

10 декабря 2009 22:33

Сьогодні Миколаїв побачив цікаву людину – кандидата в Президенти України Олега Рябоконя. Чому цікаву? Бо вперше за цю кампанію миколаївці побачили…


…побачили абсолютно невідомого претендента, про якого не чули навіть у дуже вузьких політичних колах. Навіть О.Пабат, про якого, представляючи на одному миколаївському телеканалі невдало пожартували, що він за невідомістю може порівнятись хіба з Ратушняком, навіть він… Принаймні, депутат Київської міської ради. Той же С.Ратушняк – міський голова Ужгорода. А тут ми побачили щось... Ну, важко назвати це видовище вартим уваги, але подиву однозначно… Але про все по порядку.

В місті ніхто, природно, не знав про візит кандидата в Президенти О.Рябоконя. Команди в нього нема, не олігарх і до того ж в політиці, м’яко кажучи, новачок. Тому особливих навичок піару від нього годі було чекати. Зрештою, йому слід віддати належне: він хоч зміг якось домовитись про зустріч в МДУ ім. В.Сухомлинського. Самі студенти теж не знали про приїзд О.Рябоконя, а ті хто знав, явно не бажали такої зустрічі. Викладачі вирішили це питання просто. Призначили зустріч після останньої пари, стали на першому поверсі і всіх, хто спускався з п’яти поверхів на вихід повертали назад до актової зали. Навіть за дезертирства найбільш кмітливих в підсумку чоловік сто вдалось назбирати.

На кожному стільці в залі турботливо хтось (не здивуюсь якщо сам кандидат) розклав по одній листівочці формату А4, на якій лише з одного боку був написаний невеличкий текст та фото самого Олега Рябоконя.

Отже зустріч почалась. Кандидат розповів свою зразкову біографію: школа з червоним дипломом, університет за юридичною спеціальністю з відзнакою, юридична практика в американській юридичній фірмі…

А далі вийшло так, що проживаючи і працюючи в США, у 1997 році О.Рябоконь вирішив переїхати назад до України. Приїхав та організував в Україні юридичну компанію, якою і керував до 2009 року. І тут, за словами О.Рябоконя, знову перед ним постала спокуса виїхати з України. Виникло питання або виїхати, або залишитись і для чого.

За словами кандидата, він прийняв рішення залишитись і піти в Президенти України. Такі коливання О.Рябоконя, де ж саме жити, були спричинені, за його словами, переконанням, що у громадян України нема майбутнього в Україні з існуючою політичною системою. Тому Олег Рябоконь вирішив побороти цю систему.

План в нього приблизно такий. Спочатку організувати Секретаріат Президента так, щоб приймати рішення такі, які прийме Громадська рада при Президенті. А потім видати указ, яким зобов’язати всі державні адміністрації і органи влади створити при собі громадські ради, укладати з ними щорічні угоди, в яких передбачати відповідальність держслужбовців за невиконання рішень громадської ради. Кандидат визнав, що і зараз ледь не при всіх державних органах є громадські ради. Проте, на його думку, ці органи треба наділити владними повноваженнями щодо органів влади, при яких вони створені.

Мені це нагадувало створення якихось міні парламентів при кожному державному органі, які в силу інтересів тих, хто буде входити в ці ради будуть кожен на свій лад «рулити» державними органами. Кандидат ніяк не пояснив, за яким принципом будуть формуватись ці громадські ради і чи потрібні ще якісь органи з владними повноваженнями щодо самих громадських рад.

Наступні кроки кандидата також були досить дивні. Так О.Рябоконь заявив, що зобов’яже держслужбовців займати посади виключно за конкурсом, а не на платній основі.

Крок як мінімум дивний, оскільки це норма законодавства, про яку він як юрист повинен був чути, хоча б в університеті. Якщо кандидат мав на увазі призначення на посади з політичної доцільності, або за іншими критеріями, не передбаченими в законі, то логічно було б почути, як він збирається це подолати. Проте, крім необхідності конкурсу на посади нічого сказано не було.

Так само дивно прозвучала наступна «ключова» виборча теза кандидата. За його словами, він введе кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду суддів.

Ця норма є обов’язковою вимогою виписаною в законодавстві. Не ясно, для чого юристу обіцяти запровадити те, що є вже зараз. Чи це такий новаторський підхід від юристів, які беруться за політику?

З тої ж «опери» була і наступна теза – зобов’язати державних службовців декларувати доходи та видатки своєї сім’ї. Ця норма законодавства діє вже дуже давно, але чомусь керівник успішної юридичної фірми вирішив ввести її знову. На його думку, цей крок вирішить сучасну проблему, коли державні діячі декларують прибутки своєї родини маленькими, а живуть багато. Кандидат не став пояснювати цей логічно-юридичний каламбур і пішов далі.

Останній пункт, слава Богу, ще в законодавстві ніхто не встиг записати. О.Рябоконь запропонував запровадити практику щоквартального звіту перед громадськістю за виконання бюджетів усіх рівнів. Я особисто  не впевнений що зараз не звітують. Крім того, якщо навіть цей абсурд роблять, то не зовсім ясно, що широка громадськість зрозуміє з цифр статей виконання та витрат бюджетів. Чи в нас тепер кожен буде вважати себе фахівцем з економічних показників, бюджетів та буде радити… Не дай Боже через ті «громадські» ради, які будуть мати повноваження з впливу на органи влади…

І все ж, якщо хтось зі студентів мав якісь ілюзії щодо того, що після «туманних» тез при відповіді на конкретні питання вони почують конкретні відповіді був гірко розчарований. На питання про вирішення проблеми зайнятості прозвучала відповідь про те, що «змінимо систему» і вирішимо цим питання зайнятості. Точно така відповідь прозвучала і на питання про позицію щодо ставлення до системи освіти. Досить дивну юридичну позицію продемонстрував цей юрист у формулі: як тільки ми зрозуміємо, що всі органи влади існують за наш рахунок та перестанемо платити за непотрібні папірці, ці державні органи самі зникнуть. Які саме органи зникнуть кандидат не пояснив.

На питання про команду кандидат двічі ухильно відповідав, що «вона є». Один раз сказав, що вона «велика», але її не показують по телебаченню, бо це люди «справи». Жодного прізвища кандидат не назвав.

Але все ж один «меседж» кандидат висловив досить чітко і ясно. Він сказав, що його ставка – 550 євро за годину роботи. Ще кандидат зауважив, що його зарплатня сягає 500 тис. грн. щомісяця, а до бюджету він сплачує більше мільйона гривень на рік.

Після такої вражаючої конкретики один з викладачів не витримав. Встав, привітав гостя, розповів, що тут присутні переважно студенти природничого факультету, який дуже молодий і в якого нема обладнання, тому він запитає просто: чим кандидат конкретно, грошима, може допомогти факультету, як спонсор. Але тут до кандидата знову повернулась його «туманна» манера, яка йому не зраджувала протягом всього виступу.

Він підсумував, що вся його «конкретна» допомога – в його програмі кандидата, бо якби він витяг гроші з кишені і дав на розвиток кафедри, він цим їй би не допоміг, бо це було в наче хворому на рак дали цукерку. Кожен в залі очевидно мав на таке порівняння свої міркування, але кандидат не став затримуватись на цій темі. Подякував, та в оточенні двох людей «в чорному» покинув щасливих студентів. Кажуть, потім його бачили на «круглому столі» в Коледжі преси та телебачення.

Отаке кіно…



Автор: Bogdan
Похожие новости


Реклама в городе Николаеве

Городские новости

cached
25 сентября 2016 20:51
Статья про Великого Художника Юла Ханчаса, вечер на море под закат и бутылочку самогона из Уфы.

25 сентября 2016 20:04
Статья про то, что после 22.00 жрать можно.

03 апреля 2014 12:09
стримим!

28 августа 2012 15:39
Сегодня глава правительства Н.Я.Азаров посетил с рабочим визитом г.Николаев. Во время посещения краеведческого музея "Старофлотские казармы" Николаю Яновичу пришлось встретиться с работниками Судостроительного завода им.61 коммунара, которые вышли на митинг.

24 июля 2012 16:20
25% акций газоснабжающей компании "Николаевгаз", вгосимущества 11 июля, намерено купить столичное ЧАО "Газтек". "Гaзтeк" подконтролен бизнесмену Дмитрию Фирташу и cпeциaлизиpyeтcя нa yпpaвлeнии пpeдпpиятиями. B дaннoe вpeмя пpeдпpиятию пpинaдлeжит 25,22% гaзocнaбжaющeгo пpeдпpиятия. Пo 24% aкций "Гaзтeкa" пpинaдлeжит кoмпaниям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers и Krezer Holdings (вce - Kипp).

19 июля 2012 12:49
Один из крупнейших агрохолдингов и зернотрейдеров Украины — компания "Нибулон" — займется судостроительным бизнесом. "Нибулон" заключил предварительное соглашение о покупке судостроительного завода "Лиман" в Николаеве. Задуматься о развитии собственного судостроения в "Нибулоне" решили после того, как завод "Океан" сорвал график выполнения работ по строительству буксиров для компании, отмечают эксперты.

19 июля 2012 12:43
"В этом году мы ставим на ремонт 15 кораблей. Будет меньше выходов в море, чем необходимо, но уже в начале следующего года государство получит полноценный, боеспособный корабельный состав" - заявил находясь в Севастополе министр обороны Украины Дмитрий Саламатин.

18 июля 2012 14:18
Представителями ПАО «Черноморский судостроительный завод» и НАК «Нафтогаз Украины» проведены переговоры о возможности сотрудничества, и совместной работы. 16 буровых установок, заявленных ранее губернатором Николаевской области Н.Кругловым, оказались 16ю блоками-кондукторами.

18 июля 2012 14:16
11 июля 2012 года ФГИУ объявил конкурс по продаже 25% акций компании «Николаевгаз» (Николаев, Украина). Начальная стоимость пакета акций составляет 18,4 млн. грн. Заявки на участие в конкурсе принимаются до 24 июля 2012 года.

17 июля 2012 13:04
Мульти-фестиваль включал в себя разнообразные конкурсы и отборочные этапы: «Квест-фестиваль», «Студенческая мафия», фото-кросс, видео-конкурс «Кино за 48 часов», конкурс красоты «Перша Леді», студреспубликанская Pecha Kucha и, конечно же, самый веселый фан-отбор для команд и участников.

18 июня 2012 00:30
Со вчерашнего дня организаторы вызывают шок у активных участников мульти фестиваля «Студреспублика». А все вызвано их некомпетентности в вопросах по Фотоконкурсу.

17 июня 2012 21:47
Наближається кінець червня, і всі студенти з нетерпінням чекають на велику гру під назвою «Студентська республіка 2012», що стартує вже цієї суботи.

13 июня 2012 00:10
Лето в самом разгаре - кто на работу, кто на отдых, а самые активные студенты города Николаева на Студенческую Республику 2012, финал которой пройдёт 23-24 июня в Парке Победы, где они отдохнут, получат заряд адреналина, море позитивных эмоций и возможность проявить себя!

12 июня 2012 14:12
Рейтинг губернаторов Украины составлен еженедельником "Комментарии"

08 мая 2012 14:16
Об этом говорится в письме Укрдержреестру в адрес партии. В частности, в письме отмечается, что государственная служба готовит документы для суда о ликвидации Демократического Альянса в связи с нарушением процедур регистрации.



Политические новости

cached
07 февраля 2015 05:01
06 февраля 2015 23:21
06 февраля 2015 22:54
06 февраля 2015 21:20
06 февраля 2015 20:37
06 февраля 2015 19:30
06 февраля 2015 18:48
06 февраля 2015 18:22
06 февраля 2015 17:12
06 февраля 2015 16:52
06 февраля 2015 16:25
06 февраля 2015 15:29
06 февраля 2015 15:25
06 февраля 2015 13:59
06 февраля 2015 10:37
При цитировании и использовании любых материалов ссылка
на pravda.mk.ua обязательна. © 2007-2022 "pravda.mk.ua" Программирование  - "SiteToMe"
Дизайн сайта  - websitedesigncool.com.ua