АФИША
Студенческая Республика 2012 Студенческая Республика 2012
Студенческая Республика 2012
  Доска объявлений   |   Создать опрос   |   Разместить анонс в «Афишу Николаева» Я Очевидец!  |  регистрация  |  вход  

Новости по теме: Журнал "Літера Н."

Щорічник «Літера Н. за 2006 рік»

09 сентября 2008 00:42
Обложка
Обложка

Вийшла наша нова книга. Щорічник «Літера Н. за 2006 рік». Ура, товаріщі!!


За 2006 рік у “Літері Н.” друкувалися тексти 18 авторів. Про двох (Скаліцкі, Проворний) казати майже нічого, Дарина Березіна побила з нами горщики, тож з її текстами виникла невеличнка неприємність, а от про решту скажу наступне.

Анатолій Заводюк, котрий ще називає себе ЗаводюкА: «Відчуваю себе, ніби після публічної порки…» Це після моєї статті про його тексти. До цього ми бачилися кілька разів у редакції «Нового века». (Там любили Заводюкову творчість. Був би журнал і досі – досі б любили.)
Потім «Нового века» не стало. З’явилася «Літера Н.». Міша Скаліцкі перетягнув усіх здібних авторів «НВ» до «ЛН». З Толіком (так його називає Міша) ми почали бачитися частіше. Але знов, шо називається, «прівєт-прівєт», шапошне знайомство. Одного разу тільки, коли я обдзвонював авторів, ні, радше, друзів журналу, подзвонив і Толікові. Запросив на презентацію Михалкової книги «Музічка» (читайте про це на сайті «ЛН» - стаття від 4 березня «Презентація мала б відбутися» - до речі, щойно подивився власну статтю і побачив, що згадав усіх, хто був на презентації, крім Толіка). Так от тільки тоді в нас відбулася більш-менш - розмова. Заводюк казав щось на кшталт: ви молодці, що цей журнал робите і, тіпа, ми «васхіщаємся вашим мужеством», я ж скромно мовчав: «хвалітє мєня, хвалітє».
Шаленим шанувальником Заводюкової творчості я так і не став. Хоч знаю, що його тексти – незвичайні і вільні.
Можливо через це я й не став шаленим шанувальником його творчості.

Євген Уманов носив довге кучеряве волосся, коли ми познайомилися з ним на презентації ЛН у Морському державному університеті. Дав нам двоє власних віршів. Ми взяли. Потім він, здається, підстригся. І приніс повість. Я звернув увагу на майстерно вибудовані діалоги у тексті. Тільки. Міша ж звернув увагу на весь текст. Разом ми схвалили це діло для публікації. Потім було оповідання «Крест». На Мішину вимогу Євгенові довелося переписувати його. Хоч я вважав текст повноцінним. Але помилився. Саме виправлене оповідання стало повноцінним.

Віктор Селуков побачив нас, чи ми його побачили, вперше на засіданні дитячої літературної «Секрет». Тоді Віктор читав уголос свого «Гарри». «Гарри» ми надрукували. Як завжди Міша не дозволив втекти непоганому тексту від нашого журналу.

Віка Петровна – красива дівчина. Цікавий автор. Ми помітили її на одному з РУСАЛівських літзасідань. Вона повідомила, що не стане називати свого прізвища. Того дня вона читала свої «Предложения». Ми причепилися до Віки з ідеєю їх надрукувати. Вдалося. «Предложения» пішли під рубрикою «Мимо жанру». А ще Віка має класний фотоапарат, яким я щолкав усіх підряд на останньому Мішиному дні народження.

Сергій Щокін разом з нами починав: «ЛН» мали робити троє: Міша, Щокін, я. Але не судилося.
В будь-якому разі творчі дискусії «это что-то одно», а тексти Сергія «это что-то другое».
Сергієві мініатюри ми публікуємо постійно. Бо він їх постійно пише. Як і Заводюк, він для мене - ветеран.

Олексій Лоленко. Знайомство відбулося на нашій презентації у «Могилянці». Потім були Льошині тексти. Так у Миколаєві ще ніхто не писав. Цікава герметика. Так я означив для себе його тексти. Аркадій Суров навіть вирішив спародіювати стиль Лоленка.

Таня Чера – теж наша красуня. Постійний автор. Я не втомлююся усім рекомендувати прочитати її «По трамвайным путям шел Бог…». Це дійсно вражає. Хоч у моєму коректорському варіанті вийшло «По тамвайным…». Ну, то, сподіваюсь, Таня мені вибачить. Як вона опинилася серед авторів ЛН навіть не згадаю, бо ще, здається, існував «Новий вєк», а Міша вже працював з Таніними текстами.

Аркадій Суров. Зірка, бо таких продажів книг, як Аркадй, жоден миколаївський автор не має. Людина сама себе зробила. Його передпередостанній вінок сонетів (“Красная нить”) – класика. Колись я написав про нього у журналі «Новый век». Аркадій подзвонив мені додому, подякував за статтю: це підтвердило наші «подчеркнуто любезные отношения». З Мішею ж – на одному з засідань нашого клубу вони говорили на підвищених тонах. Я ще так не вмію. З Суровим.

Віктор Каневський. Все почалося знову з того ж самого журналу «Новый век» (нарешті – подяка головному редакторові Ярославу Індікову!). Міша там був випускаючим редактором. Саме тоді у “НВ” з’явилася «Смерть в Маратовке». Шикарний текст Каневського. Потім був «Задов двор». Йому ми присвятили цілий номер ЛН. Такої честі, виявляється, удостоювалися тільки Скаліцкі («Смерть царя Ірода») та Каневський.

Сергій Зубець. Знайомство – знов презентація ЛН у «Могилянці». Міша публічно, до речі, на Сергієве прохання, виголошує свою думку щодо текстів Сергія. Як сказав Зубець чотири роки потому на презентації ЛН у Гмирьовці: «Та вбити хотів!». Це про реакцію на Мішину реакцію.
У цьому році Міша допоміг Сергієві видати свою (будемо вважати, першу) книгу у видавництві Ірини Гудим.

Володимир Малишенко. Знов – презентація ЛН у Могилянці. Володя серед гостей. Читає свого вірша про гарбузовий сік. Я особисто в захваті. Здається, Міша також. З того дня починається співпраця поета з ЛН. З останніх сильних вражень – вірш Володі про «лірично-патріотичне». Зачитано автором на вже згадуваному Мішиному дні народження. Одразу ж схвалено до публікації.

Олег Головатий. Давно не бачилися. А колись було. Теж починалося з НВ. Там надрукували вірш Олега без останніх трьох рядків. Вибачалися. Олег не забарився з відповіддю: написав вірша про провінційний журнал, який загубив декілька рядків з його тексту, про редактора… Мабуть, сподівався, що ми образимося. Не справдилося. Ми продовжили публікувати його у ЛН.

Ірина Фатьянова. Симпатична дебютантка. У всіх смислах. Знов – знайомство відбувається на презентації у Могилянці (особлива подяка незмінному організаторові цього бєзобразія – Наталі Лебединцевій!). Ірина дає свої вірші та переклад з англійської Едгара По. Беремо. І досі беремо, Іро. Агов!

Дмитро Тьосов якось давав для розгляду свої тексти. Не особисто – через Олега Головатого. Ми відхилили прочитане. Приблизно через рік Дмитро прийшов до нас у клуб. Знов з Олегом Головатим. Міша спитав: у вас є тексти? На що Дмитро відповів: ви вже відхилил їх колись, тож будьте послідовними. Міша теж відповів: я можу помилятися.
Того разу ми тексти Тьосова до публікації взяли.
Це підтвердило, що Міша Скаліцкі та Євген Проворний можуть помилятися.

Віталій Андрєєв. Я знайшов його, пам’ятаючи вірші Віталія в альманасі «Белый Ярлык». Віталій довго не зголошувався прийти до нас. Мабуть хотів, щоб ми добре попросили. Ми й попросили. Ми не горді, коли мова йде про гарні вірші. Таки зустрілися. У політичних поглядах не зійшлися, але в поетичних – так. Це головне. Взагалі – головне.

От вони 15 авторів.
Як бачите, люди. Як бачите, поети.
Бачите?
Якщо ні, приходьте на Радянську у День міста та купіть нашу нову книгу «Літера Н. за 2006 рік», де й поміщені тексти цих п’ятнадцятьох, ну, й наші, куди діватися.

Євген Проворний, співвидр ЛН


Постійна інформація редакції журналу "Літера Н."

…Щоб почитати тексти авторів нашого журналу, радимо зайти до магазину «Магістр» (Потьомкінська, 57 – біля Лялькового театру) та придбати щорічники «Літера Н. за 2004-й рік», «Літера Н. за 2005-й рік».

З розділу АРХІВ нашого сайту можна також усе це діло просто закачати й роздрукувати самому.



Автор: журнал "Літера Н."
Похожие новости


Реклама в городе Николаеве

Городские новости

cached
25 сентября 2016 20:51
Статья про Великого Художника Юла Ханчаса, вечер на море под закат и бутылочку самогона из Уфы.

25 сентября 2016 20:04
Статья про то, что после 22.00 жрать можно.

03 апреля 2014 12:09
стримим!

28 августа 2012 15:39
Сегодня глава правительства Н.Я.Азаров посетил с рабочим визитом г.Николаев. Во время посещения краеведческого музея "Старофлотские казармы" Николаю Яновичу пришлось встретиться с работниками Судостроительного завода им.61 коммунара, которые вышли на митинг.

24 июля 2012 16:20
25% акций газоснабжающей компании "Николаевгаз", вгосимущества 11 июля, намерено купить столичное ЧАО "Газтек". "Гaзтeк" подконтролен бизнесмену Дмитрию Фирташу и cпeциaлизиpyeтcя нa yпpaвлeнии пpeдпpиятиями. B дaннoe вpeмя пpeдпpиятию пpинaдлeжит 25,22% гaзocнaбжaющeгo пpeдпpиятия. Пo 24% aкций "Гaзтeкa" пpинaдлeжит кoмпaниям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers и Krezer Holdings (вce - Kипp).

19 июля 2012 12:49
Один из крупнейших агрохолдингов и зернотрейдеров Украины — компания "Нибулон" — займется судостроительным бизнесом. "Нибулон" заключил предварительное соглашение о покупке судостроительного завода "Лиман" в Николаеве. Задуматься о развитии собственного судостроения в "Нибулоне" решили после того, как завод "Океан" сорвал график выполнения работ по строительству буксиров для компании, отмечают эксперты.

19 июля 2012 12:43
"В этом году мы ставим на ремонт 15 кораблей. Будет меньше выходов в море, чем необходимо, но уже в начале следующего года государство получит полноценный, боеспособный корабельный состав" - заявил находясь в Севастополе министр обороны Украины Дмитрий Саламатин.

18 июля 2012 14:18
Представителями ПАО «Черноморский судостроительный завод» и НАК «Нафтогаз Украины» проведены переговоры о возможности сотрудничества, и совместной работы. 16 буровых установок, заявленных ранее губернатором Николаевской области Н.Кругловым, оказались 16ю блоками-кондукторами.

18 июля 2012 14:16
11 июля 2012 года ФГИУ объявил конкурс по продаже 25% акций компании «Николаевгаз» (Николаев, Украина). Начальная стоимость пакета акций составляет 18,4 млн. грн. Заявки на участие в конкурсе принимаются до 24 июля 2012 года.

17 июля 2012 13:04
Мульти-фестиваль включал в себя разнообразные конкурсы и отборочные этапы: «Квест-фестиваль», «Студенческая мафия», фото-кросс, видео-конкурс «Кино за 48 часов», конкурс красоты «Перша Леді», студреспубликанская Pecha Kucha и, конечно же, самый веселый фан-отбор для команд и участников.

18 июня 2012 00:30
Со вчерашнего дня организаторы вызывают шок у активных участников мульти фестиваля «Студреспублика». А все вызвано их некомпетентности в вопросах по Фотоконкурсу.

17 июня 2012 21:47
Наближається кінець червня, і всі студенти з нетерпінням чекають на велику гру під назвою «Студентська республіка 2012», що стартує вже цієї суботи.

13 июня 2012 00:10
Лето в самом разгаре - кто на работу, кто на отдых, а самые активные студенты города Николаева на Студенческую Республику 2012, финал которой пройдёт 23-24 июня в Парке Победы, где они отдохнут, получат заряд адреналина, море позитивных эмоций и возможность проявить себя!

12 июня 2012 14:12
Рейтинг губернаторов Украины составлен еженедельником "Комментарии"

08 мая 2012 14:16
Об этом говорится в письме Укрдержреестру в адрес партии. В частности, в письме отмечается, что государственная служба готовит документы для суда о ликвидации Демократического Альянса в связи с нарушением процедур регистрации.



Политические новости

cached
07 февраля 2015 05:01
06 февраля 2015 23:21
06 февраля 2015 22:54
06 февраля 2015 21:20
06 февраля 2015 20:37
06 февраля 2015 19:30
06 февраля 2015 18:48
06 февраля 2015 18:22
06 февраля 2015 17:12
06 февраля 2015 16:52
06 февраля 2015 16:25
06 февраля 2015 15:29
06 февраля 2015 15:25
06 февраля 2015 13:59
06 февраля 2015 10:37
При цитировании и использовании любых материалов ссылка
на pravda.mk.ua обязательна. © 2007-2022 "pravda.mk.ua" Программирование  - "SiteToMe"
Дизайн сайта  - websitedesigncool.com.ua