АФИША
Студенческая Республика 2012 Студенческая Республика 2012
Студенческая Республика 2012
  Доска объявлений   |   Создать опрос   |   Разместить анонс в «Афишу Николаева» Я Очевидец!  |  регистрация  |  вход  

Новости по теме: Региональные СМИ

Людмила Дромашко: “Якщо працювати, то на совість, інакше не потрібно взагалі”

27 ноября 2008 11:00

Напередодні виборів міського голови, в той час, коли на парканах красуються портрети деяких кандидатів, а інші роздають буклети й газети із закликом: “Выбери меня...”, я вирішила поспілкуватися з людиною, чиїх портретів на стовпах ви не побачите, яка не витрачала кошти на рекламні трюки, не доносила до виборця міфи, iмiджевi брошури та кліпи, не ретранслювала нездійснених популістських програм, а інформувала людей про конкретні справи й результати дiяльностi міської влади i таким чином – їх здатність реально поліпшити життя мешканців після виборів.


Напередодні виборів міського голови, в той час, коли на парканах красуються портрети деяких кандидатів, а інші роздають буклети й газети із закликом: “Выбери меня...”, я вирішила поспілкуватися з людиною, чиїх портретів на стовпах ви не побачите, яка не витрачала кошти на рекламні трюки, не доносила до виборця міфи, iмiджевi брошури та кліпи, не ретранслювала нездійснених популістських програм, а інформувала людей про конкретні справи й результати дiяльностi міської влади i таким чином – їх здатність реально поліпшити життя мешканців після виборів. Тому інтерв’ю з Людмилою Григорівною Дромашко – не “прилизаний” і не заретушований портрет, а розмова про те, що найбільше турбує сьогодні наше місто та його мешканців.

“Фрегат” завжди буде для мене святим місцем, частинкою моєї душі…

Людмила Григорівна Дромашко народилася в селі Лисій Горі. Середню школу № 1 закінчила із Золотою медаллю, а її улюбленим предметом завжди була математика. Доля надсилала їй серйозні випробування. У вищий навчальний заклад міста Первомайська Людмила Григорівна вступила з третього разу. Як то кажуть, наполегливість у шляху до мрії взяла гору, і навчання вона продовжила у Києві. Після закінчення Київського технологічного інституту легкої промисловості отримала кваліфікацію інженера-економіста. Із самого початку трудової біографії, у 1976 році, Людмила Григорівна почала працювати на заводі “Фрегат”. Спершу на посаді техніка-економіста. З того часу вона пройшла всі службові сходинки професії, яка зветься економіка підприємства.

“Якщо робити аналіз свого трудового шляху, – розповідає Людмила Григорівна, – то я з упевненістю можу сказати, що мені щастило на трудовій ниві: поряд зі мною завжди були люди, які, помітивши мої здібності, розвивали їх, дали мені стимул до професійного росту. Дякую всім наставникам, всім, хто був поруч зі мною всі ці роки. Я з великою вдячністю згадую свого, нині покійного, вчителя Едуарда Миколайовича Ходикіна – Економіста з великої літери, який відіграв велику роль у формуванні мене як спеціаліста, фахівця. На сьогодні я вже маю своїх учнів, яким намагаюся передати основну думку, що для економіста цифри – те саме, що для кравця сукня. Тобто вміти за цифрами бачити події, бачити людей, вміти порівнювати – головний талант економіста. Я дуже вдячна заводу “Фрегат” за те, що він є в моєму житті, саме там я стала тим, ким є сьогодні, для мене “Фрегат” завжди буде святим місцем, частинкою моєї душі. Не дивлячись на труднощі в житті підприємства, я з гордістю можу сказати, що воно збережене, працює і я впевнена, що його кращі часи попереду”.

Я дуже люблю людей

  • Ваша професія допомагає вам сьогодні у керівництві містом?

Звичайно. Господарство міста завжди пов’язане з грішми, їх потрібно не лише витрачати, а й думати, де їх взяти.

  • З якого року активізувалася ваша суспільно-політична діяльність?

З 1998 року, коли вперше стала депутатом міської ради. Лідерські позиції у мене ще зі школи – у шкільній характеристиці класний керівник відзначив: “Має високі лідерські здібності”.

Люблю людей, спілкування, нові знайомства, тому щаслива, що поряд зі мною завжди друзі, радію, коли є можливість вислухати, порадити, допомогти. Взагалі, я людина команди, не можу працювати сама і незручно почуваюся, коли одна. На якій би ділянці я не працювала – чи то в політичній діяльності, чи то на підприємстві – завжди створювала команду і була поруч із колективом, але ніколи не нав’язувала свої погляди іншим, завжди враховувала думку оточуючих. Вважаю, що талант керівника полягає у вмінні вислухати думку людей і, маючи свою власну, зважити всі позиції та прийняти правильне рішення.

  • Який проміжок часу за останні три місяці був найважчим і що для вас робота чиновника?

Найважчими були перші два тижні, коли знайомилася з роботою, з людьми. Робота чиновника пов’язана, в основному, з паперами, але до неї потрібно ставитися з усією відповідальністю: подобається нам це чи ні, а в державній установі повинен залишатися результат проведеної роботи, інакше вона зводиться нанівець. Але поряд із тим чиновнику необхідно пам’ятати, що крім паперів є люди і необхідно виважено ставитися до своєї роботи. Це і є професіоналізм.

Ми – єдина команда, що має спільну мету

  • У разі перемоги на виборах ви не боїтеся брати на себе відповідальність за місто у такий скрутний для країни час?

Я вже взяла на себе певну відповідальність і не боюся, тому що маю достатній досвід, мене завжди вважали сильною жінкою. Слабкою я бути не можу. Мої знайомі називають мене максималісткою, якщо працювати, то на совість, інакше не потрібно взагалі. На сьогоднішній день депутатський корпус – це та команда, яку я очолюю. А в такий важкий час лише злагоджена робота і мера, і депутатського корпусу, і виконавчого комітету може нас вберегти від внутрішніх чвар і корпоративних “розбірок”, і направити всі сили на подолання кризових ситуацій. У нашій фракції люди з різними поглядами, точками зору, тому на засіданнях фракції не буває такого, що при внесенні пропозиції – ліс рук “одобрямс”, бувають суперечки, але у нас існує єдине правило: у разі незгоди з позицією інших, ти повинен довести, що твоя позиція є правильною, не можеш довести – підкоряйся більшості.

Відмінністю депутатів нинішнього скликання є те, що ми йшли на вибори під партійним гаслом і виконуємо повноваження не кожен сам по собі, а як депутатська фракція, тому з цим правилом протягом 2,5 років ми виходимо в сесійну залу, і це дає свої позитивні результати.

  • Які найважчі проблеми випало вирішувати вам за останні три місяці?

Проблеми ці не нові й з’явилися не сьогодні, але найстрашнішим для мене був той факт, що у вересні місто практично не було підготовлене до зими. Субвенції, які надійшли, не були використані, постала необхідність вживання екстрених заходів. Тож у вересні серед різних питань життєдіяльності міста головним було питання контролю над використанням цих коштів. Я вдячна В. Г. Григоренку (керівнику ПМК-226) за дружнє плече, і субпідрядникам, які відповідально поставилися до виконання роботи, – все було зроблено вчасно і якісно. Звичайно, надокучають нам прориви застарілих трас, але ці питання вирішуються оперативно, і головне, що місто сьогодні готове до зими. За цей період нам вдалося поставити теплові лічильники, і це є позитивним моментом – люди будуть платити за те тепло, яке отримують.

Вчора обласна сесія виділила 400 тис. грн. на ремонт аварійного будинку по вул. Гв. Родимцева, 100 тис. – місцевий бюджет, і це мене дуже радує. Перші кроки зроблені, значить є надія й надалі.

  • Це означає, що ви маєте підтримку обласного депутатського корпусу?

Так. І я за це їм дуже вдячна.

Першочергова задача – боротися з причинами незадовільного стану ЖКГ

  • Клубок комунальних питань у Первомайську, як і в інших містах, є найбільш проблемним…

Якщо порівнювати з іншими галузями, то комунальна сьогодні найпроблемніша, мабуть, через те, що на державному рівні їй не приділяється належна увага. На мою думку, головною причиною такого становища є те, що ми боремося з наслідками, а не з причинами. Тому весь час у нас виникають проблеми з тарифами, якими не задоволені ні надавачі послуг, ні населення. Моє першочергове завдання – почати інтенсивно боротися саме з причинами і проаналізувати: чому тарифи високі, які їх складові, як зменшити складові собівартості.

  • Коли ви говорите про причини, маєте на увазі заміну старих трас? Але ж це величезні кошти, яких місто не має.

Найболючіша і водночас найважливіша проблема міста – робота міськводоканалу. Це питання життєдіяльності міста, і якщо ми ставитимемося до нього безвідповідально, то, живучи на двох річках, можемо залишитися без води. До цього часу ми намагалися щось зробити в межах свого бюджету, але останні два роки водоканал грошей не отримував. Нині є декілька напрямків, що потребують негайного вирішення, це технічний стан мереж, приведення питної води до вимог стандартів якості, водовідведення (каналізаційні споруди).

Саме для вирішення проблем водовідведення нещодавно відбулися виїзні комісії депутатів обласної ради, головного управління, і сьогодні мова йде про включення цього об’єкту до обласної програми з метою розпочати фінансування за рахунок обласного і державного бюджетів уже в 2009 році. В області розуміють, що це проблема не лише нашого міста, а й міст і сіл, що знаходяться за течією р. Південний Буг. У нас були представники кількох компаній, які мають досвід роботи з реконструкції очисних споруд, ми порівняли їх пропозиції й зупинилися на швецькій технології, яку можна пристосувати під наші умови. На черговій сесії плануємо прийняти рішення частково профінансувати виготовлення проектної документації, щоб у наступному році рухатися далі.

Що стосується заміни й реконструкції наших трубопроводів, то тут цифри говорять самі за себе. З настанням холодів (як результат – зміна густоти води) у нас відбувалося до 40 поривів за добу. Люди працювали в дві зміни, і сьогодні кількість поривів коливається від 14‑20. Але й це величезні втрати води, з якими необхідно боротися. За розрахунками, для заміни нинішніх аварійних трубопроводів потрібно близько 35 млн. грн. Міському бюджету це не під силу, а виділяючи по 200‑300 тис. грн. на рік, матимемо ситуацію: поки одні труби замінили, інші вже прогнили. Сьогодні вірогідно, що міськводоканал вийде переможцем серед проектів на заміну обладнання і мереж для фінансування через отримання кредиту Світового банку. Два етапи міськводоканал вже успішно пройшов, залишився останній. Що це нам дає? По-перше, це кредит під низькі відсотки, по‑друге, під гарантію уряду, по‑третє, дається на 20 років, четверте – це робочі місця для людей, п’яте – новітні технології дадуть змогу уникнути втрат, і тарифи не будуть підвищуватися. А головне – ми будемо мати якісну воду. Не забуваймо, що сьогодні це підприємство є об’єктом підвищеної небезпеки, бо використовує у роботі небезпечну речовину – хлор, тому ще одним напрямком проекту є відхід від використання хлору, а застосування нової речовини – гіпохлориду – безпечної і менш вартісної. І якщо нам вдасться вирішити ці проблеми, ми матимемо якісну воду, а якісна вода і тепло в оселях – це наше здоров’я і здоров’я наших дітей.

  • Щодо тепла. Наскільки я знаю, місто Вознесенськ повністю відмовилося від централізованого опалення. Чи не бачите ви перспективу у переході на індивідуальне опалення?

Я прихильник такої позиції. Ми разом із командою на першому ж засіданні вирішили, що надаємо дозвіл всім бажаючим на встановлення індивідуального опалення. Більше 200 сімей за цей час отримали дозволи. Як в минулому році, так і в цьому, витрачені великі кошти на реконструкцію теплових мереж, якби у нас було право вибору, краще було б їх використати на встановлення індивідуального опалення малозабезпеченим сім’ям. І хоча, на жаль, сьогодні така ситуація, що не відремонтувавши теплові мережі, ми б не змогли подавати людям тепло, але йтимемо саме таким шляхом, бо іншого виходу немає.

Завжди підставимо людям плече допомоги

  • Ми вже бачимо, що в умовах фінансової кризи не вдасться уникнути безробіття. В Первомайську є перспективи для працевлаштування?

На жаль, ми не можемо жити осторонь проблем, які є в державі, тому ми вже маємо безробіття. Працевлаштування наших людей мене дуже хвилює, бо це, в першу чергу, наповнення бюджету. Без коштів неможливо вирішувати питання життєдіяльності міста. Я сподіваюся, що в державі знайдуться мудрі люди, які зможуть вибудувати роботу промисловості на випуск внутрішнього продукту. Якщо говорити про наше місто, то людей можна було б задіяти на облаштуванні наших доріг. Тут можна використовувати будівельні організації (на прикладі траси Одеса – Київ), а це нові робочі місця. Наш міський ринок перетвориться на найбільш дієве підприємство. Звичайно, криза відіб’ється на малому та середньому бізнесі, тому що попит народжує пропозицію, але ми пам’ятаємо важкі 90‑ті, коли підприємництво сформувалося не від хорошого життя, людям було нелегко, але вони все пережили, перетерпіли й залишилися працювати в цій сфері. У малого й середнього бізнесу є можливість перекваліфікуватися на інші види діяльності, а нам першочергово необхідно боротися за великі підприємства, бо без їх роботи бюджету буде вкрай важко. Маленькі міста звикли виживати самостійно, тож будемо всі разом шукати шляхи виходу з кризи, а ми, представники влади, завжди підставимо людям плече допомоги.

Моє завдання – змінити думку про владу

  • Що ви маєте на увазі, коли говорите про чесну владу?

Я хочу, щоб влада була чесною і прозорою, тобто вибудовувала такі рішення, які були б доступні громадянам. Дуже часто на прийом приходять люди, які не знають своїх прав: в сесійній залі приймаються рішення, а мешканці про них навіть не чули. Будемо використовувати всі можливості, залучати ЗМІ, щоб люди могли спостерігати за діяльністю влади, вносити свої пропозиції і корективи, тому що не буває ідеальної роботи – когось щось завжди буде не влаштовувати. Але через діалог, співпрацю, спільні обговорення будемо знаходити спільну мову. Не потрібно людям малювати повітряні замки, які ніколи не будуть збудовані, тільки для того, щоб прийти до влади. Мене часто критикують за те, що я відразу говорю людині правду. Якщо не можу вирішити питання – відкрито про це повідомляю, як би людині боляче не було. Я не хочу обіцяти того, чого ніколи не зможу зробити. У громадян зараз і так недовіра до влади, і моє завдання – змінити цю думку.

  • Чи є сторони життя міста, про які ви нічого не знаєте?

Мабуть, кожній людині властиво чогось не знати, але щоб зовсім нічого не знала – то ні. Я, можливо, не знаю роботи хірурга, але розуміюсь на організації роботи медицини, не зовсім розуміюсь на тому, як вибудовується бізнес, тому що працювала все життя на великому підприємстві, але сама технологія мене й не цікавить, мене цікавить, щоб вчасно надходили податки, щоб послуги були якісними і люди мали робочі міста. Тобто ті проблеми, на які владі потрібно звернути увагу, мені знайомі, можливо тому, що я вже депутат третього скликання і очолювала весь цей період планово-бюджетну комісію.

  • Тобто вам, на відміну від інших претендентів, найлегше пристосуватися до цієї роботи?

Звичайно.

  • Якщо ми вже торкнулися кандидатів, ви можете сказати, що передвиборча кампанія проводилася в умовах чесної і прозорої конкуренції?

Я можу сказати, що вона цього року не дуже активна. Скажу відносно себе: я вибрала свою технологію передвиборчої боротьби, тобто з самого початку, зареєструвавшись кандидатом, я сказала, що моя робота на цій посаді якраз буде тим агітаційним матеріалом, який покаже людям, яка я і на що здатна. Тому я не витрачала ні часу, ні коштів на розповсюдження листівок.

  • Думаєте, це правильна тактика?

Думаю, так. Корисним вважаю лише живе спілкування з людьми. До речі, я пропонувала своїм опонентам вийти в прямий ефір на будь-якому нашому каналі, щоб люди нам задавали питання, а ми відповідали, але вони відмовилися.

  • Як підсумок: ваші життєві принципи?

Чесність, відкритість, не можу пробачити зради, не люблю людей, які прагнуть кар’єри заради кар’єри.

Записала Т. Лагнер

vsesvit-news.info


Источник: vsesvit-news.info


Реклама в городе Николаеве

Городские новости

cached
25 сентября 2016 20:51
Статья про Великого Художника Юла Ханчаса, вечер на море под закат и бутылочку самогона из Уфы.

25 сентября 2016 20:04
Статья про то, что после 22.00 жрать можно.

03 апреля 2014 12:09
стримим!

28 августа 2012 15:39
Сегодня глава правительства Н.Я.Азаров посетил с рабочим визитом г.Николаев. Во время посещения краеведческого музея "Старофлотские казармы" Николаю Яновичу пришлось встретиться с работниками Судостроительного завода им.61 коммунара, которые вышли на митинг.

24 июля 2012 16:20
25% акций газоснабжающей компании "Николаевгаз", вгосимущества 11 июля, намерено купить столичное ЧАО "Газтек". "Гaзтeк" подконтролен бизнесмену Дмитрию Фирташу и cпeциaлизиpyeтcя нa yпpaвлeнии пpeдпpиятиями. B дaннoe вpeмя пpeдпpиятию пpинaдлeжит 25,22% гaзocнaбжaющeгo пpeдпpиятия. Пo 24% aкций "Гaзтeкa" пpинaдлeжит кoмпaниям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers и Krezer Holdings (вce - Kипp).

19 июля 2012 12:49
Один из крупнейших агрохолдингов и зернотрейдеров Украины — компания "Нибулон" — займется судостроительным бизнесом. "Нибулон" заключил предварительное соглашение о покупке судостроительного завода "Лиман" в Николаеве. Задуматься о развитии собственного судостроения в "Нибулоне" решили после того, как завод "Океан" сорвал график выполнения работ по строительству буксиров для компании, отмечают эксперты.

19 июля 2012 12:43
"В этом году мы ставим на ремонт 15 кораблей. Будет меньше выходов в море, чем необходимо, но уже в начале следующего года государство получит полноценный, боеспособный корабельный состав" - заявил находясь в Севастополе министр обороны Украины Дмитрий Саламатин.

18 июля 2012 14:18
Представителями ПАО «Черноморский судостроительный завод» и НАК «Нафтогаз Украины» проведены переговоры о возможности сотрудничества, и совместной работы. 16 буровых установок, заявленных ранее губернатором Николаевской области Н.Кругловым, оказались 16ю блоками-кондукторами.

18 июля 2012 14:16
11 июля 2012 года ФГИУ объявил конкурс по продаже 25% акций компании «Николаевгаз» (Николаев, Украина). Начальная стоимость пакета акций составляет 18,4 млн. грн. Заявки на участие в конкурсе принимаются до 24 июля 2012 года.

17 июля 2012 13:04
Мульти-фестиваль включал в себя разнообразные конкурсы и отборочные этапы: «Квест-фестиваль», «Студенческая мафия», фото-кросс, видео-конкурс «Кино за 48 часов», конкурс красоты «Перша Леді», студреспубликанская Pecha Kucha и, конечно же, самый веселый фан-отбор для команд и участников.

18 июня 2012 00:30
Со вчерашнего дня организаторы вызывают шок у активных участников мульти фестиваля «Студреспублика». А все вызвано их некомпетентности в вопросах по Фотоконкурсу.

17 июня 2012 21:47
Наближається кінець червня, і всі студенти з нетерпінням чекають на велику гру під назвою «Студентська республіка 2012», що стартує вже цієї суботи.

13 июня 2012 00:10
Лето в самом разгаре - кто на работу, кто на отдых, а самые активные студенты города Николаева на Студенческую Республику 2012, финал которой пройдёт 23-24 июня в Парке Победы, где они отдохнут, получат заряд адреналина, море позитивных эмоций и возможность проявить себя!

12 июня 2012 14:12
Рейтинг губернаторов Украины составлен еженедельником "Комментарии"

08 мая 2012 14:16
Об этом говорится в письме Укрдержреестру в адрес партии. В частности, в письме отмечается, что государственная служба готовит документы для суда о ликвидации Демократического Альянса в связи с нарушением процедур регистрации.



Политические новости

cached
07 февраля 2015 05:01
06 февраля 2015 23:21
06 февраля 2015 22:54
06 февраля 2015 21:20
06 февраля 2015 20:37
06 февраля 2015 19:30
06 февраля 2015 18:48
06 февраля 2015 18:22
06 февраля 2015 17:12
06 февраля 2015 16:52
06 февраля 2015 16:25
06 февраля 2015 15:29
06 февраля 2015 15:25
06 февраля 2015 13:59
06 февраля 2015 10:37
При цитировании и использовании любых материалов ссылка
на pravda.mk.ua обязательна. © 2007-2022 "pravda.mk.ua" Программирование  - "SiteToMe"
Дизайн сайта  - websitedesigncool.com.ua