АФИША
Студенческая Республика 2012 Студенческая Республика 2012
Студенческая Республика 2012
  Доска объявлений   |   Создать опрос   |   Разместить анонс в «Афишу Николаева» Я Очевидец!  |  регистрация  |  вход  

Новости по теме: Спорт

В Минсемьямолодьспорт уверены, что на Федорову в Николаеве оказывали психологическое давление

21 июля 2008 15:47

Управление физкультуры и спорта Николаевской ОГА получило официальный ответ Министерства Украины по делам семьи, молодежи и спорта на письмо с вопросами относительно справедливости решения забрать лицензию на участие в Олимпийских играх в Пекине у николаевской пары по синхронным прыжкам в воду Федорова – Королева.


Письмо начальника управления физкультуры и спорта Николаевской ОГА Александра Садовского мы публиковали в полном виде. Теперь у читателей нашего издания есть возможность прочитать официальный ответ Министерства Украины по вопросам семьи, молодежи и спорта в полном объеме:

                                                                          Начальнику управління
                                                                          з питань фізичної культури і спорту
                                                                          Миколаївської облдержадміністрації
                                                                          Садовському О. В.

                                Шановний Олександре Віталійовичу!

Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту детально вивчило факти, викладені Вами у службовій записці від 1.07.2008 № 04-1098 на ім'я Павленка Ю. О., і повідомляє.
Спільним наказом Мінсім'ямолодьспорту і Національного олімпійського комітету України від 27.05. 2008 №2152/156 було затверджено систему відбору спортсменів до олімпійської команди України зі стрибків у воду. Одним з положень цього наказу було встановлено таку норму: "Очки у змаганнях синхронних пар нараховуються тільки за умови затвердження їх складу головним тренером". Як відомо, право головного тренера - формувати та затверджувати склад команди - є загальновизнаною справою у спортивній практиці.
У зв'язку з недостатнім коефіцієнтом складності довільних стрибків і, внаслідок цього, неконкурентноздатністю у боротьбі за олімпійські медалі, синхронну пару Олена Федорова - Алевтина Корольова не було затверджено головним тренером. Тому представлена Вами таблиця підрахунку рейтингу синхронних пар не має ніякого сенсу.
Керівництвом збірної команди України зі стрибків у воду неодноразово порушувалося питання щодо формування більш конкурентноспроможної синхронної пари з сучасною програмою довільних стрибків, але ці пропозиції відкидалися тренером Мар'янко Т. Й.
Після чемпіонату Європи у березні 2008 року, де синхронна пара Олена Федорова/Алевтина Корольова посіла тільки 3 місце, вкотре стала зрозумілою безперспективність сподівань на спроможність цієй пари боротися за олімпійські медалі. Головним тренером за підтримки керівництва Мінсім'ямолодьспорту та Федерації України зі стрибків у воду було прийнято рішення про створення нової пари - Олена Федорова/Марія Волощенко.
Треба сказати, що у довільній програмі Марії Волощенко є необхідні стрибки з максимальним коефіцієнтом складності, які вона виконує на високому технічному рівні, що дозволило їй стати однією з найсильніших у світі юних спортсменок -7-разовою чемпіонкою Європи та 4-разовою чемпіонкою світу серед молоді. Складна операція на колінному суглобі, перенесена цією спортсменкою в листопаді 2007 року, не дозволила їй демонструвати високі результати протягом сезону, але вже в квітні ц. р., коли почалися спільні тренування О. Федорової та М. Волощенко, відновлення було практично завершено.
За короткий час на навчально-тренувальному зборі Олена Федорова опанувала стрибки високої складності, що дало можливість новоствореній синхронній парі у травні взяти учать у міжнародних змаганнях у США. Незважаючи на незвичні кліматичні умови та відкритий басейн, результат 260 балів, досягнутий спортсментками, практично дорівнює тому результату, що спромоглися показати О. Федорова/А. Корольова у попередніх змаганнях на чемпіонаті світу 2007 року у м. Мельбурн (Австралія).
Звичайно, цей результат не є достатнім для успішного виступу на Олімпійських іграх, але відомо, що він був досягнутий всього за 22 дні тренувань, в той час як для набуття спортивної форми необхідно близько 60 днів.
На жаль, намаганнями особистого тренера новостворена пара не одержала можливості продовжити тренування. Психологічний тиск на Олену Федорову, організований в Миколаєві, виявився занадто сильним, і вона вимушена була повернутися до синхронної пари у попередньому складі.
Не можемо погодитися з Вашими твердженнями про втрату 2 місяців підготовки. Алевтину Корольову було включено до складу збірної команди України для участі у турнірі Гран-прі у США, але через хворобу вона не могла з'явитися 19 квітня до американського Консульства на інтерв'ю для одержання візи. У червні синхронну пару О. Федорова/а.Корольова було заявлено для участі у міжнародному турнірі Гран-прі у Німеччині, але тренер Мар'янок відмовилася від виступу, посилаючись на недостатню спортивну форму А. Корольової внаслідок перенесеної у квітні ангіни.
Згідно з правилами Міжнародної федерації плавання (FINA), до участі у міжнародних турнірах допускаються тільки по одній синхронній парі від кожної країни. Таким чином, до заключного етапу відбору підійшли дві синхронні пари кандидатів до олімпійської команди, які протягом всього сезону жодного разу не зустрічалися у змаганнях.
Для забезпечення об'єктивного відбору до олімпійської збірної команди, взявши до уваги рекомендації Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України у ХХІХ літніх Олімпійських іграх, було видано спільний наказ Мінсім'ямолодьспорту і Національного олімпійського комітету України від 27.06. 2008 № 2651/215, яким було затверджено систему відбору спортсменів до олімпійської команди України зі стрибків у воду. Згідно з цим наказом відбір синхронних пар для участі в Олімпійських іграх було вирішено здійснити на літньому чемпіонаті України та детально визначено процедуру визначення переможців.
В очній зустрічі, у присутності практично всіх спортсменів та вітчизняних спеціалістів зі стрибків у воду синхронна пара Олена Федорова/Алевтина Корольова, яку Ви називаєте у своїй службовий записці "безспірним лідером збірної команди України", програла синхронній парі Марія Волощенко/Анна Письменська. Розрахунки показують, що перемогу було одержано передусім завдяки вищому ніж у суперниць коефіцієнту складності.
До речі, саме згідно з цим же спільним наказом Мінсім'ямолодьспорту і Національного олімпійського комітету України від 27.06. 2008 № 2651/215, правомірність якого Ви ставите під сумнів у своїй у своїй службовій записці, на літньому чемпіонаті України у м. Запоріжжя здобув право бути включеним до олімпійської команди миколаївський спортсмен Ілля Кваша у синхронній парі з Олексієм Пригоровим.
Сподіваюсь на порозуміння і подальшу плідну співпрацю.

З повагою
Заступник Міністра                                                                                       М. В. Дутчак



Автор: Анна Максимова
Похожие новости


Реклама в городе Николаеве

Городские новости

cached
25 сентября 2016 20:51
Статья про Великого Художника Юла Ханчаса, вечер на море под закат и бутылочку самогона из Уфы.

25 сентября 2016 20:04
Статья про то, что после 22.00 жрать можно.

03 апреля 2014 12:09
стримим!

28 августа 2012 15:39
Сегодня глава правительства Н.Я.Азаров посетил с рабочим визитом г.Николаев. Во время посещения краеведческого музея "Старофлотские казармы" Николаю Яновичу пришлось встретиться с работниками Судостроительного завода им.61 коммунара, которые вышли на митинг.

24 июля 2012 16:20
25% акций газоснабжающей компании "Николаевгаз", вгосимущества 11 июля, намерено купить столичное ЧАО "Газтек". "Гaзтeк" подконтролен бизнесмену Дмитрию Фирташу и cпeциaлизиpyeтcя нa yпpaвлeнии пpeдпpиятиями. B дaннoe вpeмя пpeдпpиятию пpинaдлeжит 25,22% гaзocнaбжaющeгo пpeдпpиятия. Пo 24% aкций "Гaзтeкa" пpинaдлeжит кoмпaниям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers и Krezer Holdings (вce - Kипp).

19 июля 2012 12:49
Один из крупнейших агрохолдингов и зернотрейдеров Украины — компания "Нибулон" — займется судостроительным бизнесом. "Нибулон" заключил предварительное соглашение о покупке судостроительного завода "Лиман" в Николаеве. Задуматься о развитии собственного судостроения в "Нибулоне" решили после того, как завод "Океан" сорвал график выполнения работ по строительству буксиров для компании, отмечают эксперты.

19 июля 2012 12:43
"В этом году мы ставим на ремонт 15 кораблей. Будет меньше выходов в море, чем необходимо, но уже в начале следующего года государство получит полноценный, боеспособный корабельный состав" - заявил находясь в Севастополе министр обороны Украины Дмитрий Саламатин.

18 июля 2012 14:18
Представителями ПАО «Черноморский судостроительный завод» и НАК «Нафтогаз Украины» проведены переговоры о возможности сотрудничества, и совместной работы. 16 буровых установок, заявленных ранее губернатором Николаевской области Н.Кругловым, оказались 16ю блоками-кондукторами.

18 июля 2012 14:16
11 июля 2012 года ФГИУ объявил конкурс по продаже 25% акций компании «Николаевгаз» (Николаев, Украина). Начальная стоимость пакета акций составляет 18,4 млн. грн. Заявки на участие в конкурсе принимаются до 24 июля 2012 года.

17 июля 2012 13:04
Мульти-фестиваль включал в себя разнообразные конкурсы и отборочные этапы: «Квест-фестиваль», «Студенческая мафия», фото-кросс, видео-конкурс «Кино за 48 часов», конкурс красоты «Перша Леді», студреспубликанская Pecha Kucha и, конечно же, самый веселый фан-отбор для команд и участников.

18 июня 2012 00:30
Со вчерашнего дня организаторы вызывают шок у активных участников мульти фестиваля «Студреспублика». А все вызвано их некомпетентности в вопросах по Фотоконкурсу.

17 июня 2012 21:47
Наближається кінець червня, і всі студенти з нетерпінням чекають на велику гру під назвою «Студентська республіка 2012», що стартує вже цієї суботи.

13 июня 2012 00:10
Лето в самом разгаре - кто на работу, кто на отдых, а самые активные студенты города Николаева на Студенческую Республику 2012, финал которой пройдёт 23-24 июня в Парке Победы, где они отдохнут, получат заряд адреналина, море позитивных эмоций и возможность проявить себя!

12 июня 2012 14:12
Рейтинг губернаторов Украины составлен еженедельником "Комментарии"

08 мая 2012 14:16
Об этом говорится в письме Укрдержреестру в адрес партии. В частности, в письме отмечается, что государственная служба готовит документы для суда о ликвидации Демократического Альянса в связи с нарушением процедур регистрации.



Политические новости

cached
07 февраля 2015 05:01
06 февраля 2015 23:21
06 февраля 2015 22:54
06 февраля 2015 21:20
06 февраля 2015 20:37
06 февраля 2015 19:30
06 февраля 2015 18:48
06 февраля 2015 18:22
06 февраля 2015 17:12
06 февраля 2015 16:52
06 февраля 2015 16:25
06 февраля 2015 15:29
06 февраля 2015 15:25
06 февраля 2015 13:59
06 февраля 2015 10:37
При цитировании и использовании любых материалов ссылка
на pravda.mk.ua обязательна. © 2007-2022 "pravda.mk.ua" Программирование  - "SiteToMe"
Дизайн сайта  - websitedesigncool.com.ua